"R GRUPA" apgrozījums pērn audzis par 87,74%

27.09.2023 06:50:00

Mežsaimniecības un mežizstrādes uzņēmuma SIA “R GRUPA” galvenie mērķi 2022. gadā bija palielināt apgrozījumu, veicot stabilas koksnes piegādes enerģijas ražotājiem noslēgto līgumu ietvaros, kā arī sniedzot efektīvus mežizstrādes pakalpojumus, izmantojot jaunākās mežizstrādes tehnikas, kā arī palielinot eksporta apjomus. Uzņēmums savu mērķi pērn sasniedzis, palielinot apgrozījumu par 87,74%, rādītājam sasniedzot 62,46 milj. EUR. “Apgrozījuma palielinājums saistīts gan ar eksporta apjoma pieaugumu, gan ar iekšzemes realizācijas tirgus cenas pozitīvu tendenci, kā arī ražošanas jaudas palielināšanu, veicot ilgtermiņa ieguldījumus tehnoloģiskajās iekārtās,” savā vadības ziņojumā norādījis SIA “R GRUPA”. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem 2022. gadā pieauga līdz 4,89 milj. EUR.

Šogad SIA “R GRUPA” plāno palielināt apgrozījumu, ražošanas un eksporta apjomus. Uzņēmums plāno palielināt saimniecisko darbību virzienus, paplašinot tā darbību veidus. “Turpmāk tiek plānots palielināt tehnikas vienību parku, kā arī palielināt enerģētiskās koksnes ražošanu un turpināt jaunu eksporta tirgu apgūšanu, tādā veidā palielinot apgrozījumu un rentabilitāti,” skaidro SIA “R GRUPA”.

Lursoft dati rāda, ka SIA “R GRUPA” dibināta 2002. gadā, uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Juris Rūsa. Pērn SIA “R GRUPA” strādāja 113 darbinieki, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 988,43 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī  - 704,75 tūkst. EUR.