“Dinair Filton” plāno realizēt virkni investīciju projektu jaunās tehnoloģijās

08.11.2023 06:49:00

Laika periodā no 2022. gada 1. aprīļa līdz š.g. 31. martam SIA “Dinair Filton” apgrozījis 24,564 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 753,3 tūkst. EUR zaudējumiem. Salīdzinot ar gadu iepriekš, SIA “Dinair Filton” apgrozījums audzis par 14,45%, bet zaudējumi sarukuši teju uz pusi mazāki.

Savā vadības ziņojumā gaisa filtru izstrādes, ražošanas un tirdzniecības uzņēmums SIA “Dinair Filton” norādījis, ka no izmaksu viedokļa liels izaicinājums pagājušajā finanšu gadā bija straujais pieaugums izejmateriālu cenām, energoresursiem un darbaspēka izmaksām. Inflācijas negatīvā ietekme tika mazināta, analizējot pārdošanas kanālu rentabilitāti un pārskatot gala produktu realizācijas cenas, kā arī palielinot ražošanas produktivitāti. SIA “Dinair Filton” pagājušajā finanšu gadā ieviesis energo taupīšanas pasākumus, optimizējis krājumu kontroli, kā arī turpināja darbu pie piegādes ķēdes plānošanas uzlabojumiem un optimizācijas. Pārmaiņu vadības aktivitātes turpinās ieviest arī nākamajā pārskata periodā, tādējādi nodrošinot izmaiņu ilgtspēju, noturību un uzņēmuma darbības rādītāju stabilitāti un pieaugumu.

SIA “Dinair Filton” ir zviedru “Dinair” piederošs uzņēmums. 2016. gada beigās “Dinair Group” tika pievienota “AAF International” grupai, kam Eiropas reģionā pieder 12 rūpnīcas. Tieši Latvijas ražotne Olainē šī gada pavasarī kļuva par Eiropas galveno jeb “mātes rūpnīcu”. Uzņēmums plāno realizēt virkni investīciju projektu jaunās tehnoloģijās, veikt efektivitātes uzlabojumus esošās ražošanas līnijās un piesaistīt papildu darbiniekus. Lursoft dati rāda, ka pērn uzņēmumā strādāja 267 darbinieki.