"Skonto Plan Ltd" pērn strādājis ar zaudējumiem

15.11.2023 06:27:00

SIA “Skonto Plan Ltd” 2022. gadā apgrozījis 36,99 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 10,1 milj. EUR lieliem zaudējumiem. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA “Skonto Plan Ltd” apgrozījums audzis par 4,78%, savukārt zaudējumu apmērs palielinājies teju 6 reizes.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Skonto Plan Ltd” norādījis, ka pagājušo gadu tas noslēdzis ar zaudējumiem dažādu izaicinājumu un nekotrolējamu ārējo faktoru dēļ. Proti, 2016. gadā notikušā Brexit sekas joprojām ietekmē Lielbritānijas montāžas darbinieku tirgu, Covid-19 pandēmija atstājusi ietekmi uz būvniecības attīstību Lielbritānijā, kā arī vēl viens faktors ir Krievijas uzsāktā kara Ukrainā radītais izejmateriālu cenu pieaugums.

“Uzņēmums augstāk minētos izaicinājumus risina, pārskatot noslēgtos sadarbības līgumus, kā arī ņem vērā, slēdzot jaunus līgumus. Neskatoties uz iepriekšminēto, 2022. gadā tika turpināts darbs pie tādiem uzņēmumam lieliem un nozīmīgiem projektiem kā Baker Street un Fetter Lane,” skaidro SIA “Skonto Plan Ltd”, piebilstot, ka pērn uzņēmums strādājis pie 16 projektu realizācijas. Jānorāda, ka no 2022. gada uzņēmuma apgrozījuma Lielbritānijas tirgus veidoja vairāk nekā 99%.

Ar mērķi būtiski audzēt nākotnes apgrozījumu, 2022. gada laikā daļa no SIA “Skonto Plan Ltd” ražošanas ir pārcēlusies uz jaunām un modernām telpām Rūpniecības ielā 3, Tukumā. 2022. gadā arī iegādāti uzņēmuma saimnieciskai darbībai nozīmīgi pamatlīdzekļi vairāku miljonu eiro apmērā, kā arī šobrīd uzņēmums intensīvi strādā pie papildu darba vietu radīšanas un darbinieku piesaistes. Paplašināšanās rezultātā SIA “Skonto Plan Ltd” nodrošinās ap 100 jaunu darba vietu. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, pagājušajā gadā SIA “Skonto Plan Ltd” bija darba devējs 391 darbiniekam.

SIA “Skonto Plan Ltd” ir būvniecības nozares uzņēmums, kas nodrošina dažādu stikloto alumīnija, metāla konstrukciju un fasāžu projektēšanu, ražošanu un loģistiku, kas ļauj strādāt pie lielu nekustamo īpašumu attīstītāju projektu realizācijas, kā arī nelieliem un individuāliem projektiem ar specifiskām vajadzībām.

1992. gadā reģistrētā SIA “Skonto Plan Ltd” patiesais labuma guvējs ir Rihards Rāvis.