Dārzeņu pārstrādes uzņēmumam "Dimdiņi" jauna komercķīla

07.12.2023 06:23:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka dārzeņu pārstrādes uzņēmumam SIA “DIMDIŅI” reģistrēta jauna komercķīla. Tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa veido 600,6 tūkst. EUR. Lursoft izziņā redzams, ka Gulbenes novada uzņēmums ieķīlājis vienpadsmit savus ķermeniskos pamatlīdzekļus, tostarp līniju dārzeņu dozēšanai, dārzeņu griešanas iekārtu, līniju dārzeņu iepakošanai paciņās u.c. Komercķīlas ņēmējs ir AS “Attīstības finanšu institūcija Altum”. Šobrīd SIA “DIMDIŅI” ir reģistrētas kopumā trīs aktīvas komercķīlas.

Pagājušajā gadā dārzeņu pārstrādes uzņēmums SIA “DIMDIŅI” apgrozīja 8,46 milj. EUR, kas ir par 22,62% vairāk nekā gadu iepriekš. 2022. gadu SIA “DIMDIŅI” noslēdzis ar 84,27 tūkst. EUR peļņu.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “DIMDIŅI” stāsta, ka 2022. gadā tas klientiem piedāvāja vairāk nekā 40 produkcijas veidus. Gatavo produktu sortimentā galvenokārt ir skābēti, štovēti kāposti un kāposti marinādē. 2022. gadā uzņēmums pārstrādājis 3876 t galviņkāpostu. Jānorāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmumā strādāja 114 darbinieki.

2023. gadā SIA “DIMDIŅI” turpina pārskatīt ražošanas procesus un veikt investīcijas ienesīgāko ražošanas procesu uzlabošanā, kā arī uzņēmuma konkurētspējas palielināšanā. Tāpat uzņēmums plāno apgūt jaunus eksporta tirgus un veicināt pārdošanas pieaugumu.

1992. gadā reģistrētā SIA “DIMDIŅI” dalībnieki ir Iveta Stalidzāne, Oskars Brediks, Sintija Bredika un Rinalds Audzišs.