“X INFOTECH” apgrozījums audzis par 19,39%

02.02.2024 06:35:00

Gada pārskatu par laika posmu no 2022. gada 1. jūlija līdz 2023. gada 30. jūnijam iesniedzis SIA “X INFOTECH”, kura pamatbizness saistīts ar programmatūras produktu izstrādi un risinājumu ieviešanu valsts un banku sektorā. Šajā periodā SIA “X INFOTECH” apgrozījums audzis par 19,39%, sasniedzot 6,19 milj. EUR, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem kāpusi līdz 829,4 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2023. finanšu gadā SIA “X INFOTECH” turpināja stratēģiski svarīgu sadarbību ar Eiropas un Tuvo Austrumu uzņēmumiem, kas aktīvi darbojas verifikācijas/ identifikācijas un dokumentu risinājumu nodrošināšanas jomā, nodrošinot spēcīgu pamatu kopīgām aktivitātēm visā pasaulē. Uzņēmums aizvadītajā finanšu gadā turpināja darbu vairākos svarīgos projektos Eiropas, Āzijas, Āfrikas un Amerikas reģionos. “Tika izveidots spēcīgs jauno projektu plāns veiksmīgai izaugsmei 2024. finanšu gadam,” uzsvēris SIA “X INFOTECH”.

Pagājušajā finanšu gadā SIA “X INFOTECH” sācis pētīt mākslīgā intelekta pielietojamību ikdienas programmēšanas uzdevumu automatizācijai, kā arī turpināja pētījumus kriptovalūtas programmatūras jomā.

SIA “X INFOTECH” dibināts 2006. gadā un pieder SIA “X INFOTECH GROUP”, kuras īpašnieks, savukārt, ir Kiprā reģistrētais Novaltisco Investments Limited un Silverlake Axis Ltd no Singapūras. Aizvadītajā finanšu periodā uzņēmumā strādāja 56 darbinieki.