"Jaunzeltiņi" apgrozījums 2023. gadā sarucis līdz 6,07 milj. EUR

23.02.2024 06:50:00

Ostas, ekspedīcijas, kraušanas, kravas apstrādes un muitas brokeru sniedzējs SIA “Jaunzeltiņi” 2023. gadā strādājis ar 6,07 milj. EUR apgrozījumu (-19,46%, salīdzinot ar 2022. gadu) un 1,02 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

“Uzņēmuma lielākie izaicinājumi pārskata gadā bija saistīti ar globālo konfliktu eskalāciju, jo Ukrainas karam pievienojās Izraēlas un Hamās karš Gazas joslā, kā arī saspīlējums Sarkanajā jūrā gada beigās. Globālā ekonomika iegāja recesijas fāzē, kā rezultātā kravu plūsma samazinājās vēl vairāk nekā gadu iepriekš, tomēr uzņēmumam izdevās piesaistīt jaunas kravu plūsmas, kas daļēji kompensēja ierasto plūsmu samazināšanos,” teikts SIA “Jaunzeltiņi” vadības ziņojumā. Vienlaikus SIA “Jaunzeltiņi” norādījis, ka, neskatoties uz sarežģīto situāciju globālajā tirgū, tas spējis tikt galā ar visiem izaicinājumiem un nodrošināt vienmērīgu uzņēmuma darbību, kā arī izpildīt budžeta plānu. Šogad uzņēmums prognozē apgrozījuma stabilizēšanos.

Lursoft dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Jaunzeltiņi” bija darba devējs 54 darbiniekiem. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas astoņas struktūrvienības.

Pārskata gadā SIA “Jaunzeltiņi” strādāja pie jaunu projektu priekšizpētes, kas saistīta ar datu apstrādes un pakalpojumu procesu automatizāciju. Projektu priekšizpētes turpināšanu un atsevišķu projektu realizāciju SIA “Jaunzeltiņi” paredzējis arī šogad.

Ogres novada SIA “Jaunzeltiņi” reģistrēts 1994. gadā. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir Artūrs Veispāls.