“Cronimet Latvia” apgrozījums pērn saglabājies iepriekšējā gada līmenī

27.02.2024 06:37:00

SIA “Cronimet Latvia”, kas nodarbojas ar metāllūžņu iepirkšanu no citiem Latvijas uzņēmumiem, kā arī no privātpersonām, 2023. gadā strādājis ar 48,62 milj. EUR apgrozījumu.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, SIA “Cronimet Latvia” apgrozījums saglabājies teju nemainīgs, taču izmaiņas notikušas uzņēmuma peļņas rādītājos. Lursoft pieejamais pārskats liecina, ka 2023. gadā SIA “Cronimet Latvia” peļņa samazinājusies par 44,17%, sarūkot līdz 1,09 milj. EUR. “Galvenie iemesli zemākai rentabilitātei 2023. gadā bija algu un finansējuma izmaksu palielināšanās, kā arī zemākas pārdošanas peļņas normas,” teikts SIA “Cronimet Latvia” vadības ziņojumā. Tajā uzņēmums arī norādījis, ka līdz ar Krievijas uzsākto karu Ukrainā saskāries ar ievērojamu apjomu samazinājumu uzņēmuma nerūsējošā tērauda biznesa līnijā. Pērn SIA “Cronimet Latvia” smagi strādājis, lai atrastu jaunus iepirkumu avotus, tādējādi aizstājot importa apjomus no Krievijas.

2023. gadā SIA “Cronimet Latvia” bija darba devējs 13 darbiniekiem.

SIA “Cronimet Latvia” pieder Igaunijas uzņēmumam “Cronimet Nordic” OU, kas, savukārt, pieder CRONIMET Group ar Vācijā esošo vadību. Uzņēmums Latvijā reģistrēts 2010. gadā.