“Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” apgrozījums palielinājies līdz 28,77 milj. EUR

28.02.2024 09:40:00

SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” apgrozījums 2023. gadā audzis līdz 28,77 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem – līdz 709,13 tūkst. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” apgrozījums palielinājies par 11,55%, bet peļņa palielinājusies par 69,28%. Apgrozījuma pieaugumu medicīnas iestāde savā gada pārskatā skaidrojusi ar darba vietu noslogojuma efektivitātes paaugstināšanu, kā arī ar cenu pieaugumu. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka 2023. gadā SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” bija darba devējs 496 darbiniekiem.

“Zobārstniecības nozarē vērojama attīstība un jaunu klīniku atvēršana, kas palielina konkurenci. Nozares kopējais apgrozījuma pieaugums pēdējos gados bijis 10-15%,” teikts SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” vadības ziņojumā, norādot, ka uzņēmuma apgrozījuma pieaugums ir nozares līmenī.

Šogad SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” plāno turpināt jauno tehnoloģiju apgūšanu stomatoloģijas nozarē un to ieviešanu institūtā. “Galvenokārt attīstot pacientu digitālo implantātu plānošanu un vadāmās implantoloģijas paplašināšanu, kā arī tūlītēju protezēšanu un individuālu zobu regulēšanas kapīšanu izgatavošanu,” norādīts SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” gada pārskatā. Turpmākajos gados arī paredzēts ieguldīt zinātniskajā un pētnieciskajā darbībā.