"APEX BUILDING" piemēroti divi nodrošinājumi

29.02.2024 06:53:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings rāda, ka vakar, 28. februārī, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvalde piemērojusi divus jaunus nodrošinājumus būvniecības nozarē strādājošajam SIA “APEX BUILDING”. Viens no nodrošinājumiem paredz liegumu samazināt SIA “APEX BUILDING” pamatkapitālu, bet otrs liedz uzņēmumam reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot vai grozīt. Jānorāda, ka SIA “APEX HOLDING” šobrīd ir reģistrētas divas aktīvas komercķīlas, pēdējā no tām reģistrēta vien aizvadītajā nedēļā.

Lursoft pagājušajā nedēļā vēstīja par izmaiņām SIA “APEX BUILDING” valdes sastāvā. Būvkompānijas valdes locekļa amatu atstāja Vjačeslavs Voropajevs, kurš uzņēmuma vadībā atradās jau 10 gadus, līdz pagājušā gada novembrim ieņemot uzņēmuma valdes priekšsēdētāja krēslu. Šobrīd SIA “APEX BUILDING” valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda uzņēmuma vienīgais īpašnieks Deniss Kikots. Viņš par SIA “APEX BUILDING” kapitāldaļu turētāju kļuvis aizvadītā gada rudenī. Iepriekš SIA “APEX BUILDING”, kas līdz dalībnieka maiņai strādāja ar nosaukumu SIA “RERE VIDE”, piederējis AS “RERE GRUPA”.

Lursoft izziņā redzams, ka pagājušā gada jūlijā ierosināts SIA “APEX BUILDING” tiesiskās aizsardzības process, taču šogad tas jau izbeigts. Lursoft datu bāzē pieejama informācija par vairākiem uzņēmuma kavētiem maksājumiem, tāpat arī uz š.g. 23. februāri SIA “APEX BUILDING” bija uzkrājis 275,51 tūkst. EUR lielu nodokļu parādu.

Pārskatu par saimniecisko darbību 2022. gadā SIA “APEX BUILDING” nav iesniedzis, taču Lursoft izziņā pieejama informācija par diviem publisko iepirkumu konkursiem, kuros uzņēmums uzvarējis pagājušajā gadā. Lielākais no tiem ir Rīgas Brīvostas pārvaldes konkurss par Kundziņsalas publiskās un slēgtās teritorijas un savienojuma ar satiksmes pārvadu no Tvaika ielas uz Kundziņsalu būvniecība. SIA “APEX BUILDING”, kas tolaik vēl bija SIA “RERE VIDE”, šajā konkursā uzvarējusi ar 4,9 milj. EUR līgumcenu.