Palielināts “Marcegaglia Baltics” pamatkapitāls

05.03.2024 06:22:00

MARCEGAGLIA CARBON STEEL S.P.A. palielinājis savu ieguldījumu SIA “Marcegaglia Baltics” pamatkapitālā, kā rezultātā Latvijas uzņēmuma pamatkapitāla apjoms audzis no 51,99 milj. EUR līdz 294,32 milj. EUR.

1992. gadā reģistrētais uzņēmums, kas vēl līdz pagājušā gada aprīlim bija zināms ar nosaukumu “Severstal Distribution”, aizpērn apgrozīja 341,85 milj. EUR, 2022. gadu noslēdzot ar 170,03 milj. EUR zaudējumiem.

Uzreiz pēc Krievijas pilna mēroga bruņotā iebrukuma Ukrainā SIA “Severstal Distribution” tā brīža patiesais labuma guvējs Aleksejs Mordašovs tika iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā, taču Lursoft izziņā redzams, ka pagājušā gada aprīlī uzņēmums mainīja gan savu akcionāru un patieso labuma guvēju, gan drīz arī nosaukumu uz SIA “Marcegaglia Baltics”. Par uzņēmuma jauno īpašnieku kļuvis Itālijā reģistrētais MARCEGAGLIA CARBON STEEL S.P.A., savukārt uzņēmuma jaunie patiesie labuma guvēji ir Antonio un Emma Marcegaglia. Līdz ar īpašnieka maiņu par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Nicoli Filippo.