Kooperatīvam "Mūsmāju dārzeņi" komercķīla par 2,7 milj. EUR

06.03.2024 09:33:00

Kooperatīvajai sabiedrībai “Mūsmāju dārzeņi” vakar, 5. martā, reģistrēta jauna komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 2,7 milj. EUR. Par labu komercķīlas ņēmējam AS “Industra Bank”, kooperatīvs ieķīlājis četras tehnikas vienības.

Lursoft izziņā redzams, ka šobrīd kooperatīvajai sabiedrībai “Mūsmāju dārzeņi” ir reģistrētas trīs aktīvas komercķīlas. Viena no tām reģistrēta aizvadītā gada novembrī, bet vēl viena – pirms nepilna mēneša.

Kooperatīvā sabiedrība “Mūsmāju dārzeņi” reģistrēta 2006. gadā. Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā kooperatīvs palielināja apgrozījumu līdz 4,2 milj. EUR, bet peļņu pēc nodokļiem līdz 156,1 tūkst. EUR. Iesniegtajā pārskatā norādīts, ka aizpērn kooperatīvā aktīvi darbojās 10 biedri – SIA “Dimdiņi agro”, ZS “Bračas”, SIA “Sigro”, ZS “Dārzi”, ZS “Zūmaņi”, ZS “Sīļi”, ZS “Sviķi”, ZS “Īskāji”, ZS “Kliblapsas” un Artūrs Kims.

Kooperatīvs ir viens no dārzeņu pamatpiegādātājiem Latvijas lielākajām veikalu ķēdēm. Noslēgtie līgumi ir Baltijas valstu līmenī.