“Stockmann” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

18.03.2024 10:49:00

Universālveikala “Stockmann” pārvaldītājs SIA “Stockmann”, neskatoties uz negatīvo ietekmi no karadarbības Ukrainā, veikala apkārtnē notiekošajiem remontdarbiem un satiksmes ierobežojumiem, 2023. gadā apgrozījis 34,3 milj. EUR. Tas ir par 1,06 milj. EUR vairāk nekā gadu iepriekš. Apgrozījuma pieaugumu veicināja pastiprinātais uzsvars uz daudzkanālu iepirkšanās pieredzi un digitālo attīstību. “Tomēr, saistībā ar inflācijas izraisīto materiālu un telpu nomas izmaksu pieaugumu, uzņēmums 2023. gadu noslēdza ar 1,5 milj. EUR zaudējumiem,” teikts SIA “Stockmann” vadības ziņojumā. Lursoft dati rāda, ka ar zaudējumiem uzņēmums strādājis ceturto gadu pēc kārtas.

Aizvadītajā gadā SIA “Stockmann” paplašināja veikala platību, pievienojot jaunas telpas 1. stāvā. Tāpat arī tika turpināts darbs pie MyStockmann klientu lojalitātes programmas izveides, lai piesaistītu lielāku pastāvīgo klientu skaitu un piedāvātu konkurētspējīgas lojalitātes priekšrocības.

Šim gadam SIA “Stockmann” prioritāte ir attīstīt daudzkanālu pārdošanas modeli, pilnveidojot produktu un pakalpojumu klāstu ar īpašu uzsvaru uz unikālu sortimentu Latvijas tirgū. “Ar mērķi nodrošināt ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, uzņēmums tieksies uz apgrozījuma pieaugumu, augstāku izmaksu efektivitāti un rentabilitātes paaugstināšanu, ne tikai uzlabojot visaptverošu daudzkanālu iepirkšanās pieredzi, bet arī izveidojot un pilnveidojot sadarbību ar korporatīvajiem klientiem,” norādījis SIA “Stockmann”.

SIA “Stockmann” reģistrēts 1998. gadā un pieder somu Stockmann Oyj Abp. Pērn uzņēmumā strādāja 299 darbinieki.