“LYTAGRA” apgrozījums 2023. gadā palielinājies līdz 27,4 milj. EUR

19.03.2024 09:49:00

AS “LYTAGRA” apgrozījums 2023. gadā palielinājies līdz 27,4 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 5,3%. Pretstatā 1,79 milj. EUR lielajai peļņai gadu iepriekš, aizvadīto gadu AS “LYTAGRA” noslēgusi ar 181 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

AS “LYTAGRA” stratēģiskais investors un galvenais akcionārs ir lietuviešu AB “Lytagra”, kas ir viena no lielākajām Lietuvas kapitālsabiedrībām, kas piegādā lauksaimniecības tehniku, rezerves daļas, instrumentus un celtniecības materiālus. Lietuviešu uzņēmums nākotnē plāno panākt Latvijas meitas uzņēmumam līdzvērtīgas pozīcija, kādas tam ir Lietuvā.

Aizvadītajā gadā mātes uzņēmums turpināja īstenot jauno stratēģiju, ieņemot ievērojamu daļu lauksaimniecības tehnikas rezerves daļu, metāla un lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības tirgus Latvijā. Tāpat arī AS “LYTAGRA” turpināja sniegt viesnīcas, nekustamā īpašuma nomas un kravas automobiļu stāvvietas pakalpojumus.

Nākamajā pārskata gadā AS “LYTAGRA” galvenā uzmanība tiks pievērsta nekustamā īpašuma sakārtošanai, pakalpojumu sniegšanas un apkalpošanas kvalitātes un profesionālo prasmju paaugstināšanai.

Lursoft dati rāda, ka 2023. gadā AS “LYTAGRA” nodarbināja 76 darbiniekus. Uzņēmumam ir reģistrētas astoņas aktīvas struktūrvienības.