"Latgales piens" atkal strādājis ar peļņu

19.04.2024 06:49:00

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Latgales piens” 2023. gadā palielinājis apgrozījumu par 18%, rādītājam sasniedzot 16,91 milj. EUR. Pēc tam, kad 2022. un 2021. gadā uzņēmums strādāja ar zaudējumiem, pagājušo gadu tas atkal noslēdzis ar peļņu, liecina Lursoft Multi atskaites dati. Pērn AS “Latgales piens” pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 635,43 tūkst. EUR. Pozitīvi uzņēmuma darbību pagājušajā gadā ietekmēja iepirkto izejvielu un patērēto energoresursu cenu kritums.

Lursoft dati rāda, ka 2023. gadā AS “Latgales piens” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksāja 1,64 milj. EUR. Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 150 darbinieki.

Vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums neatlaidīgi strādā pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. AS “Latgales piens” norādījis, ka viens no tā galvenajiem mērķiem uzņēmuma attīstībā ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un pilnveide. Liela vērība arī tiek veltīta darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem.

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Latgales piens” reģistrēts 2001. gadā. Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Jāzeps Šņepsts.