“Valmiermuižas alus” izbrūvētā un pārdotā alus apjoms litros pērn pieauga par 11%

24.04.2024 09:59:00

SIA “Valmiermuižas alus” apgrozījums 2023. gadā audzis par 34,46%, sasniedzot 9,43 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pērn palielinājusies arī alus ražotāja peļņa pēc nodokļiem, sasniedzot 193,35 tūkst. EUR. Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka eksporta apgrozījumu 2023. gadā izdevās palielināt par 6%. SIA “Valmiermuižas alus” pērn turpināja eksportēt uz Igauniju, Lietuvu, Somiju, Zviedriju, Dāniju, Īriju un Lielbritāniju. Lai attīstītu eksportu, SIA “Valmiermuižas alus” pagājušajā gadā piedalījās Eiropas lielākajā pārtikas izstādē ANUGA Ķelnē.

Lai arī kopējais alus tirgus Latvijā pagājušajā gadā piedzīvoja kritumu par 6% un kopējā alus ražošana, balstoties uz VID datiem, samazinājās par 15%, SIA “Valmiermuižas alus” izbrūvētā un pārdotā alus apjoms litros pieauga par 11%, bezalkoholiskā alus apjoms auga par 46%, bet citu bezalkoholisko dzērienu un kvasa pārdošanas apjoms litros palielinājās par 10%.

Lai meklētu jaunas alus garšas, SIA “Valmiermuižas alus” pērn izbrūvēja 20 dažādas testa partijas, kas tika nodotas pircēju vērtēšanai.

SIA “Valmiermuižas alus” alus darītava no š.g. februāra strādā ar pilnu brūvēšanas jaudu, attīstot jaunas alus garšas ar augstāku pievienoto vērtību alus baudītājiem. Šogad uzņēmums plāno palielināt apgrozījumu par 3%, audzējot pārdotā alus un bezalkoholisko dzērienu apjomu Latvijā un eksportā.

SIA “Valmiermuižas alus” reģistrēts 2005. gadā. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Aigars Ruņģis. Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Valmiermuižas alus” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksāja 2,75 milj. EUR, tostarp 0,64 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,3 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 111 darbinieki.