SIA TVA CONSTRUCTION turpinājis strādāt ar zaudējumiem

07.06.2013 13:43:00

SIA TVA CONSTRUCTION savu darbību uzsāka 2006.gada beigās un jau 2008.gadā strādāja ar 23,2 milj.Ls apgrozījumu, kas 2009.gadā nokritās līdz 11,1 milj.Ls, 2010.gadā – 9,0 milj.Ls un, turpinoties ražošanas kritumam, pērn sasniegts apgrozījuma kritiskais apjoms – 1,9 milj.Ls. Lielāko daļu jeb 57% apgrozījuma nodrošinājuši ieņēmumi no tiltu būves un rekonstrukcijas. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 176 tūkst.Ls zaudējumiem. Kā savā ziņojumā skaidro uzņēmuma vadība, zaudējumus ir radījis pastāvīgo izdevumu apjoms, kurus nav bijusi iespēja samazināt, neslēdzot uzņēmumu un turpinot strādāt pie jaunu pasūtījumu piesaistīšanas. Tomēr, neskatoties uz to, ka SIA TVA CONSTRUCTION zaudējumu apmērs ir liels, uzņēmuma pašu kapitāls joprojām ir pozitīvs.

Ņemot vērā ražošanas apjomu samazināšanos, aizvadītajā gadā uzņēmums nolēmis pārdot savu pamatražošanas aprīkojumu, no pamatlīdzekļu pārdošanas iegūti 2 milj.Ls lieli ieņēmumi.

Lai SIA TVA CONSTRUCTION varētu sekmīgi turpināt savu darbību, paredzēts samazināt uzņēma administratīvos izdevumus, gūt papildus ienākumus bi celtniecības tehnikas iznomāšanas u.tml.