Neskatoties uz sarežģījumiem, pagājušo gadu SIA Daiļrade Koks noslēdzis ar 71,834 tūkst.Ls peļņu

13.06.2013 14:31:00

2012.gads SIA Daiļrade Koks bijis pārbaudījumu pilns gads, jo būtiski mainījusies uzņēmuma pircēju struktūra – viens vairumpircējs sadarbību ar SIA Daiļrade Koks pārtraucis pilnībā, savukārt vairāki citi pircēji ievērojami samazinājuši iepirkšanas apjomus. Kā norāda SIA Daiļrade Koks vadība, tas radījis ievērojamu spriedzi pirmajos divos ceturkšņos, jo sarucis eksporta apgrozījums, taču gada otrajā pusē situācija stabilizējusies, jo atrasti jauni sadarbības partneri.

2012.gadā SIA Daiļrade Koks izdevies palielināt apgrozījumu līdz 9,138 milj.Ls, kas ir par 2,03% lielāks nekā 2011.gadā. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 71,834 tūkst.Ls peļņu.

Plānojot SIA Daiļrade Koks attīstību nākotnē, vadība norāda, ka viens no būtiskākajiem izaicinājumiem būs spiediens uz realizācijas cenām, kas rodas izejmateriālu un darbaspēka izmaksu pieauguma rezultātā. Uzņēmums iecerējis meklēt risinājumus izmaksu optimizēšanai un ražošanas efektivitātes paaugstināšanai. Runājot par ražošanas efektivitātes paaugstināšanu, uzņēmums norāda, ka, ņemot vērā problēmas ar darbaspēka piesaistīšanu, pieņemts lēmums apturēt ražošanu Pļaviņu cehā, tā vietā ražošanu pārceļot uz jaunizveidoto meitas uzņēmumu SIA Tukuma Mēbeles. Šis lēmums, kā skaidro SIA Daiļrade Koks, ir sevi attaisnojis, jo ir sarukušas gan ceha uzturēšanas izmaksas, gan nelietderīgas transporta izmaksas, tai pat laikā ražošanas apjoms ir pat pieaudzis, kas arī ir bijis viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc uzņēmumam aizvadīto gadu izdevies noslēgt ar peļņu.