SIA Medelens pērn apgrozījis 8,026 milj.Ls

29.07.2013 15:55:00

Farmaceitisko izstrādājumu tirgotājs SIA Medelens pērn turpinājis darboties kā Latvijas, tā Eiropas Savienības dalībvalstu tirgos, aktīvi piedaloties arī valsts iepirkumu konkursos un nodrošinot kompensējamo medikamentu tirdzniecību, liecina gada pārskatā publiskotā informācija.

Lai nākotnē attīstītu savu darbību, SIA Medelens 2012.gadā pieņēmis lēmumu paplašināt zāļu lieltirgotavas telpas un izveidot biroju ārpus juridiskās adreses. Šim nolūkam aizvadītā gada oktobrī iegādāts īpašums Rīgā, Pudiķa ielā 12 jaunās zāļu lieltirgotavas izveidei, bet decembrī biroja vajadzībām nopirkts īpašums Rīgā, Pudiķa ielā 10.

SIA Medelens 2012.gadā apgrozījis 8,026 milj.Ls, kas ļāvis gadu noslēgt ar 498,706 tūks.Ls lielu peļņu.

Nākotnē farmaceitisko izstrādājumu tirgotājs iecerējis paplašināt savu tirgoto preču sortimentu, slēdzot piegādes līgumus gan ar vietējiem piegādātājiem, gan ražotājiem no ES un kandidātvalstīm, reģistrējot Latvijā šo valst produktus, kas ļautu palielināt SIA Medelens apgrozījumu ilgtermiņā.

1998.gadā dibinātais SIA Medelens pieder Jeļenai Boļšakovai, kas savulaik bijusi viena no Latvijas Infektoloģijas centra vadošajām darbiniecēm. Jāpiebilst, ka SIA Medelens juridiskā adrese iepriekš atradās Latvijas Infektoloģijas centra telpās. Pēc aizvadītajā gadā plašsaziņas līdzekļos izskanējušā skandāla par J. Boļšakovas vairāku gadu garumā uzturētā veiksmīgā biznesa LIC telpās, uzņēmuma īpašniece darba attiecības ar medicīnas iestādi pārtraukusi.