SIA Bio-Venta 2012.gadā turpinājusi strādāt ar zaudējumiem

09.08.2013 09:17:00

Ventspilī esošais uzņēmums SIA Bio-Venta pērn uzrādījis ievērojamu apgrozījuma pieaugumu, proti, aizvadītajā gadā apgrozījums uzņēmumam palielinājies par 54,62%, sasniedzot 70,834 milj.Ls. Tiesa, tas nav ļāvis uzņēmumam izvairīties no zaudējumiem, kuri, salīdzinot ar 2011.gadu, pērn pieauguši, sasniedzot jau 9,525 milj.Ls pēc nodokļu nomaksas.

2013.gadā SIA Bio-Venta vadība plāno veikt nepieciešamos pasākumus, lai pie faktiskās tirgus un valsts ekonomiskās situācijas nodrošinātu ražošanas procesu, kas būtu rentabls un nodrošinātu veikto ieguldījumu pakāpenisku atgūšanu. Uzņēmuma vadības izvirzītos attīstības plānus un uzdevumus palīdzēs īstenot normatīvo aktu izpilde, kas paredz obligāto biodīzeļdegvielas piemaisījumu fosilajai degvielai 5% apmērā Latvijas degvielas uzpildes stacijās, līdz ar to jau ir vērojams vietējā tirgus pieprasījums pēc uzņēmuma ražotās biodīzeļdegvielas.

SIA Bio-Venta pamatdarbības veids ir biodīzeļdegvielas un rapšu eļļas ražošana. Rapšu eļļas spiešanas un biodīzeļdegvielas ražošanas rezultātā rodas vērtīgie blakusprodukti rapšu rauši un glicerīns, kas tiek attīrīs līdz farmaceitiskas kvalitātes pakāpei.