V-Traffic pērn 1,565 milj.Ls apgrozījums

27.08.2013 08:17:00

Komandītsabiedrība V-Traffic, kas 2011.gadā tika dibināta ar mērķi īstenot Iekšlietu ministrijas projektu “Ceļu satiksmes drošības uzlabošanai nepieciešamo mērierīču sistēmas ieviešana, uzstādīšana un apkalpošana”, aizvadītajā gadā uzrādījusi ievērojamu apgrozījuma un peļņas pieaugumu.

Pēc līguma nosacījumiem sabiedrība saņem noteikto procentu no valsts budžetā saņemtās naudas summas, kas iekasēta no uzliktajiem naudas sodiem par izdarītajiem pārkāpumiem, kas fiksēti ar V-Traffic ātruma mērierīcēm. Sabiedrības apgrozījums pieaudzis no 5,954 tūkst.Ls 2011.gadā līdz 1,565 milj.Ls pērn. Aizvadīto gadu sabiedrībai arī izdevies noslēgt ar 180,534 tūkst.Ls peļņu pēc nodokļu nomaksas. Kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, ievērojamā peļņa pagājušajā gadā sabiedrībai izveidojusies galvenokārt saistībā ar to, ka sabiedrība ir aprēķinājusi un iekļāvusi neto apgrozījuma sastāvā arī vēl nesaņemtos, bet paredzamos ieņēmumus no Valsts policijas par nosūtītajiem dailiem, uz kuru pamata tika izrakstīti protokoli.

Jāpiebilst, ka pagājušā gada septembrī Valsts polcija pārtraukusi līguma darbību un 2012.gada 15.decembrī līgums ar Valsts policiju tika lauzts, tādēļ turpmākajos gados sabiedrība plāno izmantot projektā iegūtās zināšanas, koncepcijas un tehniskos risinājumus citu projektu īstenošanā.