SIA Damco Latvia pērn nolēmis mainīt savu darbības profilu

02.09.2013 10:14:00

SIA Damco Latvia, kura pamatdarbība saistīta ar Amerikas Savienoto Valstu militārajām piegādēm un vietējiem komercpārvadājumiem, pagājušajā gadā piedzīvojis 9,30% apgrozījuma kritumu. Uzņēmums apgrozījis 3,297 milj.Ls, gadu noslēdzot ar 240,632 tūkst.Ls peļņu.

Kā norāda SIA Damco Latvia vadība, 2012.gada sākumā ieņēmumi no ASV militārajām piegādēm nedaudz samazinājās, taču jau gada beigās izaugsme atjaunojās. Runājot par SIA Damco Latvia otru darbības virzienu, proti, vietējiem komercpārvadājumiem, uzņēmuma vadība skaidro, ka Latvijas komerctirgū ir ļoti liela konkurence, kas izraisa zemu peļņas līmeni un augstus kredītriskus. 2012.gada vidū SIA Damco Latvia pievienojies EEU reģionam, kas veicinājis lielāku sadarbību starp dažādiem Damco birojiem.

Ņemot vērā, ka vietējai komercdarbībai tuvākajā nākotnē trūkst attīstības iespēju, uzņēmums mainījis savu stratēģiju. Reorganizācijas rezultātā SIA Damco Latvia ir nomainījusi savu profilu no vietējā pārdošanas biroja uz operatīvo pārkraušanas punktu ASV militārajām piegādēm un tranzīta pārvadājumiem kaimiņzemju tirgos.