Izbeidz SIA Solars Ltd. maksātnespēju

25.09.2013 14:32:00

Pamatojoties uz Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, maksātnespējas process vakar izbeigts pirms divdesmit gadiem dibinātajam SIA Solars Ltd.

Uzņēmumam maksātnespējas process pasludināts pirms diviem gadiem, 2011.gada 18.jūlijā, kad arī par administratori iecelta Inese Volodina.

Procesa ietvaros veicot grāmatvedības dokumentu analīzi, administratore konstatējusi, ka laika posmā no 2011.gada janvāra līdz 2011.gada jūnijam SIA Solars Ltd. ir deklarējis darījumus par 2,169 milj.Ls. Pārbaudot PVN deklarāciju atšifrējumus, administratore konstatējusi, ka darījumos parādās tikai trīs partneri, kas vedinājis domāt par krāpšanu.

2012.gada 2.aprīlī uzsākts kriminālprocess pēc noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm par krāpšanu lielā apmērā, kas veikta, organizējot darījumu dokumentu noformēšanu par faktiski nenotikušiem darījumiem, pieprasot PVN pārmaksās atmaksu. Procesā par aizdomās turēto atzīts SIA VONGOLE.

Ņemot vērā, ka maksātnespējīgās SIA Solars Ltd. rīcībā nav bijusi manta un tās kreditoriem nav bijuši iebildumi, administratore uzskatījusi, ka likuma prasības ir izpildītas un ir pabeidzama bankrota procedūra, tādēļ tiesa uzņēmuma maksātnespējas procesu izbeigusi.