Graudkopības uzņēmuma Bryce farms apgrozījums pērn samazinājies uz pusi

12.03.2014 09:12:00

Graudkopības uzņēmums SIA Bryce farms apstrādā 1,876 tūkst.ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes un pērn, 2013.gadā, apgrozījis 765,251 tūkst.Ls (1,088 milj.EUR), kas ir uz pusi mazāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu graudkopības uzņēmums noslēdzis ar 65,694 tūkst.Ls (93,474 tūkst.EUR) zaudējumiem, kas izskaidrojami ar apstākli, ka ziemāju sliktās pārziemošanas dēļ pavasarī uzņēmumam vajadzējis pārsēt lielu daļu graudaugu platību.

2013.gadā SIA Bryce farms iegādājies papildus pļaujmašīnu, kas nodrošina mehanizētu, ātru grāvju un laukmalu attīrīšanu no saaugušajiem krūmiem. Paplašinot savas platības, pagājušajā gadā uzņēmums arī iegādājies lauksaimniecībā izmantojamo zemi Rencēnu un Valmieras pagastos, kā arī mežus.

Lai attīstītu savu darbību, nākotnē SIA Bryce farms plāno piesaistīt ārvalstu investīcijas, ar kuru palīdzību nodrošināt uzņēmuma stabilitāti un izaugsmi Latvijas tirgū, kā arī iesaistīties Eiropas Savienības siltumenerģijas izmaksu samazināšanas projektā.

Rencēnu pagasta uzņēmums SIA Bryce farms savu darbību sācis 1999.gadā un patlaban specializējies pārtikas kvalitātes rapša, rudzu, kviešu un alus miežu audzēšanā, pirmapstrādē, ka sevī ietver graudaugu un eļļas augu novākšanu, transportēšanu, kaltēšanu, tīrīšanu un uzglabāšanu līdz tālākai realizācijai. Uzņēmums pieder lietuviešu UAB "Eržvilkas Agrar".