Nordea Finance Latvia faktoringa apgrozījums pagājušajā gadā audzis par 15%

13.03.2014 09:17:00

Klientu Portfelis informē, ka pārskatu par 2013.gada darbības rezultātiem iesniegusi SIA Nordea Finance Latvia, kuras kompetences jomas ietver pamatlīdzekļu finansējumu, kā arī pārdošanas finansējuma risinājumus iekārtu, tehnikas un auto izplatītājiem un tirgotājiem.

SIA Nordea Finance Latvia vadība norāda, ka aizvadītajā gadā līzinga nozarē jauno darījumu apjomi saglabājās iepriekšējā gada līmenī un faktoringa apgrozījums pieauga par 15%, taču tajā pašā laikā arī ievērojami saasinājās konkurence. Uzņēmums 2013.gadā apgrozījis 7,135 milj.Ls (10,152 milj.EUR), kas ir par 1,5 procentiem vairāk nekā 2012.gadā.

Pateicoties portfeļa pieaugumam un zemam atsavināto aktīvu apjomam, pagājušo gadu SIA Nordea Finance Latvia noslēgusi ar 4,043 milj.Ls (5,753 milj.EUR) peļņu

Šogad SIA Nordea Finance Latvia paredzējusi uzlabot efektivitāti, izglītojot darbiniekus, kā arī automatizējot un pilnveidojot vietējos un reģionālos darbības procesus. Tāpat arī iecerēts attīstīt piedāvātos produktus un pakalpojumus, tādejādi nodrošinot augstu apkalpošanas līmeni klientiem un sadarbības partneriem.

Somu NORDEA FINANCE FINLAND Ltd. piederošā SIA Nordea Finance Latvia darbojas kopš 1997.gada, sākotnēji uzņēmums strādājis ar nosaukumu Latvijas Industriālā līzinga sabiedrība.