Vakar likvidēts maksātnespējīgais SIA Mežam un dārzam

02.04.2014 11:45:00

Pēc vairāku gadu ilgušā SIA Mežam un dārzam maksātnespējas procesa, vakar reģistrētas ziņas par uzņēmuma likvidēšanu.

SIA Mežam un dārzam maksātnespējas process tika pasludināts 2010.gada 10.decembrī un šo gadu laikā notikušas gan vairākas kreditoru sapulces un izsoles, gan arī kreditori lēmuši par uzņēmuma bankrota procedūras uzsākšanu, līdz visbeidzot pagājušā gada aprīlī pieņemts lēmums par bankrota procedūras izbeigšanu.

Jānorāda, ka vēl pirms maksātnespējas procesa pasludināšanas SIA Mežam un dārzam bijis ierosināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, kas gan jau pēc trim mēnešiem izbeigts, uzsākot maksātnespējas procesu.

Kā rāda pieejamā informācija, lēmums par SIA Mežam un dārzam maksātnespējas pasludināšanu pieņemts, jo administrators no vairākiem kreditoriem saņēmis informāciju, ka uzņēmums saskaņā ar ĀTAP plānu nav veicis maksājumus, tāpat arī nav maksāts atalgojums administratoram. Ņemot vērā, ka 2010.gada oktobra sākumā administrators saņēmis arī VID Rīgas nodokļu administrācijas lēmumu par SIA Mežam un dārzam nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu 203,568 tūkst.EUR (143,069 tūkst.Ls) apmērā, secināts, ka uzņēmums nepilda ĀTAP plānu un arī nespēj to izpildīt.

SIA Mežam un dārzam, kas savulaik bijis zināms arī kā SIA LINDA SK, dibināts 1997.gada septembrī. Likvidēšanas brīdī uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētāja bijusi maksātnespējīgā SIA LINDEKS.