Arī pagājušajā gadā SIA IZZI strādājis ar zaudējumiem

03.04.2014 08:35:00

Telekomunikāciju operators SIA IZZI iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka patlaban tā infrastruktūra pieejama jau vairāk nekā 200 tūkst. mājsaimniecību visā valstī. Šobrīd IZZI kabeļinternets, kabeļtelevīzija un fiksētie balss sakari pieejami Rīgā, Rēzeknē, Kuldīgā, Aizkrauklē, Ludzā, Dobelē, Valdlaučos un Ādažos, savukārt bezvadu datu pārraide pieejama visā Latvijas teritorijā.

Salīdzinot ar 2012.gadu, kad SIA IZZI strādājis ar 8,502 milj.EUR (5,975 milj.Ls) apgrozījumu, pēn piedzīvots 13,20% kritums, apgrozījumam samazinoties līdz 7,379 milj.EUR (5,186 milj.Ls).

Tāpat kā iepriekš, arī aizvadītajā gadā SIA IZZI strādājis ar zaudējumiem, kuri pēc nodokļu nomaksas pieauguši jau līdz 3,658 milj.EUR (2,570 milj.Ls). Jānorāda, ka aizvadītais bijis jau ceturtais gads pēc kārtas, kuru uzņēmums noslēdzis ar zaudējumiem.

Runājot par SIA IZZI attīstības prognozēm, uzņēmuma vadība norāda, ka šogad tiks turpināts darbs ar jau esošajiem klientiem, taču jaunu klientu pieaugums nav plānots.

Saskaņā ar IZZI Grupas apstiprināto stratēģiju, 2014.gadā tiks realizēta SIA IZZI meitas uzņēmumu reorganizācija, tos pievienojot SIA IZZI. Minēto procesu paredzēts pabeigt šogad un tā rezultātā uzņēmums visus pievienojamo meitu uzņēmumu aktīvus un saistības.

SIA IZZI, kas iepriekš vairākkārt mainījis savu nosaukumu un bijis zināms gan kā SIA Televīzijas komunikāciju centrs, gan SIA Telia MultiCom, dibināts pirms divdesmit gadiem, 1994.gada 14.septembrī. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir SIA IZZI COM, savukārt pašam telekomunikāciju operatoram patlabn pieder daļas vairāk nekā desmit citos uzņēmumos.