Mežrozē pērn veikta iekārtu modernizācija

06.05.2014 09:23:00

1993.gadā dibinātā SIA Mežroze arī pagājušajā gadā savu galveno uzmanību vērsusi uz jauna un konkurētspējīga preču sortimenta izstrādes. Lai realizētu izvirzīto uzdevumu, uzņēmums veicis iekārtu modernizāciju, vecās iekārtas nomainot uz jaunām, tādejādi rodot iespēju paplašināt ražošanu.

2013.gadā SIA Mežroze realizējusi savu produkciju gan Baltijas valstīs, gan Zviedrijā, Austrijā un Norvēģijā, savukārt sakarā ar ražojamās produkcijas sortimenta maiņu, pērn palielinājusies preču realuzācija uz Somiju. Uzņēmuma vadība gan piebilst, ka ražotās produkcijas cenas pagājušajā gadā nav mainītas, jo to neļauj Āzijas valstu dempinga politika, kas nākotnē varētu samazināt pieprasījumu pēc uzņēmuma ražojumiem.

Pagājušajā gadā SIA Mežroze strādājuši 148 darbinieki un uzņēmuma kopējais neto apgrozījums sasniedzis 13,833 milj.EUR (9,722 milj.Ls), kas ir par 32,53% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn arī vairāk nekā 3 reizes palielinājusies uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas veidoja 311,645 tūkst.EUR (219,026 tūkst.Ls).

Andrejam Bleidelam, Artūram Kārlim Dreimanim un Tamārai Mihailevičai piederošā SIA Mežroze dibināta 1993.gadā un, kā rāda Lursoft atrodamā informācija, līdz šim uzņēmums savas darbības attīstīšanai ne reizi nav reģistrējis komercķīlas. Uzņēmuma pamatdarbība saistīta ar kokvilnas un jauktšķiedru auduma balināšanu, krāsošanu, drukāšanu, audumu pārstrādi šūtos izstrādājumos un tālāku to realizāciju.