Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība Straupe sasniegusi līdz šim augsāko apgrozījuma līmeni

08.05.2014 15:18:00

Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība Straupe savā iesniegtajā pārskatā norāda, ka pagājušajā gadā izdevies sasniegt līdz šim augstāko apgrozījuma līmeni. Pērn sabiedrība apgrozījusi 5,768 milj.EUR (4,054 milj.Ls), no kuriem 79% veidojuši ieņēmumi no pašražotās produkcijas realizācijas, savukārt kooperatīva peļņu pēc nodokļu nomaksas – 286,653 tūkst.EUR (201,461 tūkst.Ls).

Kā norāda Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības Straupe pārstāvji, 2013.gadā sabiedrība iepirkusi par 3% piena vairāk nekā gada iepriekš, līdz ar to arī realizēts vairāk pārstrādes produkcijas. Vidējā piena iepirkuma cena sabiedrībā aizvadītajā gadā bijusi 23,6 santīmi par kilogramu, kas ir augstākā vidējā samaksa kooperatīva pastāvēšanas laikā un pārsniedz vidējo līmeni Latvijā par 10%.

2013.gadā sabiedrībai bijuši vairāki nozīmīgi notikumi, kā, piemēram, jūnijā darbu sākusi mazumtirdzniecības struktūrvienība Olainē, septembrī – Jelgavā, bet martā – Rīgas Purvciema tirgū, savukārt zemās rentabilitātes dēļ slēgtas tirdzniecības vietas Smiltenē, Gulbenē un Rīgā, Matīsa ielā. Tāpat arī sabiedrība pērn ar ES līdzfinansējuma palīdzību iegādājusies divas automatizētas iekārtas produkcijas iefasēšanai un izstrādāts un apstiprināts projekts 1 milj.EUR apmērā, kas paredz piebūves celtniecību gatavās produkcijas noliktavām, biezpiena ražošanas ceham un degustācijas zālei ar biroja telpām.