Seko.lv pārdošana nodrošinājusi Karšu izdevniecībai Jāņa sēta peļņas pieaugumu

19.05.2014 11:48:00

SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta 2013.gadā, pielāgojoties jaunajām tirgus tendencēm, turpinājus pārstrukturizēties, kāpinot karšu izdevniecības pakalpojumu īpatsvaru. Uzņēmuma nozīmīgākais notikums pagājušajā gadā bijis interneta transporta kontroles sistēmas seko.lv biznesa pārdošana uzņēmumam SIA GSM Apsardze, ar ko izskaidrojams arī uzņēmuma gandrīz dubultais peļņa spieaugums un 22% apgrozījuma kritums, salīdzinājumā ar 2012.gadu. Daļu no darījuma rezultātā iegūtajiem intelektuālajiem un finanšu resursiem Jāņa sēta novirzījusi šogad dibinātajam meitas uzņēmumam SIA Mappost.

Gada pārskatā publicētie dati rāda, ka 2013.gadā SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta apgrozījusi 1,340 milj.EUR (0,942 milj.Ls), savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 418,693 tūkst.EUR (294,259 tūkst.Ls).

SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta aktīvi strādā pie uzsāktajiem projektiem, jaunu produktu izveides, kā arī pakalpojumu klāsta un pārdošanas kanālu mērķtiecīgas paplašināšanas.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta kapitāldaļu turētāji ir SIA Solvina Capital Management un Jānis Turlajs.