Energofirma Jauda aktīvi strādā pie realizācijas tirgu diversifikācijas

19.05.2014 14:16:00

AS Energofirma Jauda ziņo, ka aizvadītais gads uzņēmumam bijis sekmīgs, kā rezultātā uzņēmuma apgrozījums bijis 22,675 milj.EUR (15,936 milj.Ls), bet peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 1,294 milj.EUR (0,909 milj.Ls). Uzņēmuma konsolidēto apgrozījumu pagājušajā gadā veidojuši 25,382 milj.EUR (17,838 milj.Ls), bet konsolidēto peļņu – 1,321 milj.EUR (0,928 milj.Ls).

AS Energofirma Jauda norāda, ka uzņēmuma vadība 2013.gadā plānojusi sasniegt labāku realizāciju produkcijas realizācijā, taču agresīvā konkurentu darbība zemsprieguma sadaļņu tirdzniecības sektorā ieviesusi savas korekcijas. Tā rezultātā zemsprieguma sadaļņu realizācijas apjoms samazinājies par 30%, kas pierāda, ka konkurence ar katru gadu saasinās pat nelielajā Latvijas tirgū. Palielinot tādu produkcijas veidu, kā atdalītāji, apgrozījumu par vairāk nekā 40%, uzņēmums pērn uzlabojis ražošanas organizācijas procesu, kas patlaban ļauj izvērtēt atdalītāju ražošanas apjomu palielināšanu un eksportu uz kaimiņvalstīm. Tas AS Energofirma Jauda dotu papildus ieguldījumu realizācijas tirgus diversifikācijā, kas patlaban tiek aktīvi īstenota uzņēmumā.

Veicot realizācijas tirgus diversifikāciju, AS Energofirma Jauda pagājušajā gadā aktīvi iesaistījusies pakalpojumu sniegšanā Somijas mtāla apstrādes uzņēmumiem, piedāvājot ne tikai kompleksus risinājumus, bet arī atsevišķus pakalpojumus. 2013.gada nogalē uzņēmums ir veicis vairāku veiksmīgu izmēģinājuma pasūtījumu izpildi, kuru rezultātā līdz 2014.gada vidum tiek plānots noslēgt līgumus par atsevišķu metālapstrādes pakalpojumu sniegšanu Somijas uzņēmumiem turpmākos divus gadus. Pēc gada pārskatā publicētajiem datiem, pērn AS Energofirma Jauda savu produkciju realizējusi Baltijas valstīs, Skandināvijā, Vācijā, Polijā, Slovākijā, Krievijā, Baltkrievijā, Kazastānā un Moldovā.