S.B.C pērn sasniedzis 20,399 milj.EUR apgrozījumu

27.05.2014 10:55:00

SIA S.B.C. ziņo, ka 2013.gads uzņēmumam bijis saspringts gan ražošanas procesu organizācijas ziņā, gan attiecību veidošanā ar sadarbības partneriem un investoriem. SIA S.B.C. norāda, ka ražošanas procesu pārvaldības jomā aizvadītais gads uzņēmumam izdevies salīdzinoši veiksmīgs, jo jau vairākus gadus metāla būvkonstrukciju ražošanas rūpnīca strādā ar pilnu noslodzi.

2013.gads SIA S.B.C. bijis būtisks pagrieziena punkts arī sadarbībā ar vienu no tās lielākajiem sadarbības partneriem, Norvēģijas kompāniju CONTIGA HOLDING AS. Abu uzņēmumu veiksmīgā sadarbība turpinās jau desmit gadus, lai gan sadarbība vadības līmenī ir krietni senāka, visbeidzot pērn norvēģu uzņēmums kļuvis par SIA S.B.C. līdzīpašnieku.

Uzņēmums norāda, ka būvniecības nozare Latvijā nav ne tuvu pirmskrīzes rādītājiem. Lai arī pēc analītiķu aplēsēm 2013.gadā bijis vērojams neliels, bet tomēr būvniecības apjomu pieaugums, nozare vēl aizvien atradusies 2004.gada līmenī.

Pārskata gadā uzņēmums strādājis ar 4,06% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 20,399 milj.EUR (14,336 milj.Ls) apgrozījumu, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 14,221 tūkst.EUR (9,995 tūkst.Ls).

SIA S.B.C. veiksmīgo rezultātu pagājušajā gadā panākusi, galvenokārt turpinot aktīvi attīstīt sadarbību ar ārvalstu, pārsvarā Skandināvijas, partneriem. Uzņēmuma vadība norāda, ka tieši augstā saražotās produkcijas kvalitāte un operativitāte bijusi panākuma atslēga sadarbībā ar ārvalstu partneriem. Jāpiebilst, ka no uzņēmuma kopējā apgrozījuma 90,51% veidojuši ieņēmumi no realizācijas ārvalstu tirgos.

SIA S.B.C reģistrēts pirms desmit gadiem, 2004.gada 10.novembrī. Lursoft datu bāzēs esošā informācija liecina, ka metālapstrādes nozarē strādājošā uzņēmuma īpašnieki ir Juris Reimanis, Agnese Ozoliņa, Egīls Janisels un norvēģu CONTIGA HOLDING AS.