BENU Aptieku apgrozījums 2013.gadā pieaudzis par 7%

02.06.2014 09:26:00

SIA BENU Aptieka Latvija ziņo, ka 2013.gadā pateicoties ekonomikas stabilizācijai un operatīvās darbības pilnveidošanai, uzņēmuma ir izdevies kāpināt savu apgrozījumu par 7,09%. Aptieku tīkla pārstāvji norāda, ka galvenie veiksmes faktori, papildus pozitīvajai tirgus dinamikai, bijusi produktu kategoriju vadība un augsti farmaceitiskās aprūpes kvalitātes standarti aptiekā. Vairākās aptiekās uzņēmums īstenojis vērienīgu pārbūvi, modernizējot telpas, uzlabojot interjeru un piedāvājot klientiem pašapkalpošanās koncepciju. Aptieku tīkla ģeogrāfiskā pārklājuma paplašināšanās nolūkos uzņēmums pagājušajā gadā iegādājies vienu aptieku Rīgā un vēl vienu Alūksnē.

2013.gadā SIA BENU Aptieka Latvija apgrozījusi 48,136 milj.EUR (33,830 milj.Ls), pēc nodokļu nomaksas gūstot 837,420 tūkst.EUR (588,542 tūkst.Ls) peļņu.

Saskaņā ar izstrādāto attīstības plānu, SIA BENU Aptieka Latvija galvenais uzdevums nākotnē ir klientu plūsmas un apgrozījuma saglabāšana, vienlaicīgi optimizējot un meklējot iespējas izmaksu nolūkā stabilizēt aptieku peļņas un rentabilitātes rādītājus.

SIA BENU Aptieka Latvija reģistrēta 1995.gadā kā Latvijas-Amerikas kopuzņēmums SIA HANSA-PHARMA. Savu pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguvis vien šī gada februārī. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir PHOENIX Baltics Holding, kuram patlaban pieder arī SIA Tamro daļas.