Latvijas Grāmata pērn turpinājusi strādāt ar zaudējumiem

10.06.2014 11:18:00

Grāmatu un kancelejas preču tirgotājs SIA Latvijas Grāmata aizvadītajā gadā savu apgrozījumu palielinājis par 3,47%, kāpinot to līdz 2,334 milj.EUR (1,640 milj.Ls). Uzņēmums norāda, ka pašvaldības un valsts iestādes mācību grāmatas iepērk centralizēti, pārsvarā iepirkumus veicot pie grāmatu izdevējiem vai vairumtirdzniecībā. SIA Latvijas Grāmata vadība skaidro, ka, neskatoties uz dalību konkursos un realizācijas apjomu pieaugumu, pieaugums tomēr nav panākts pietiekami liels, lai uzņēmums 2013.gadu varētu noslēgt ar peļņu. Gada pārskatā publicētie dati liecina, ka aizvadīto gadu tirgotājs noslēdzis ar 16,793 tūkst.EUR (11,802 tūkst.Ls) zaudējumiem, kas gan ir uz pusi mazāki nekā 2012.gadā.

Vadības ziņojumā norādīts, ka, neskatoties uz ekonomisko situāciju valstī, SIA Latvijas Grāmata paredzējusi turpināt investīcijas attīstībā un savas darbības paplašināšanā. Uzņēmums iecerējis nostiprināt savu vietu grāmatu preču tirgū, piedāvājot pircējiem iespējami plašāku preču sortimentu, izmantojot arī iespēju iegādāties preces ar interneta starpniecību.

SIA Latvijas Grāmata šogad atzīmē savu divdesmit gadu jubileju, uzņēmums reģistrēts 1994.gada 4.novembrī un patlaban tā tīklā ietilpst 12 veikali un viena noliktava.