Grindeks konsolidētais apgrozījums pērn audzis līdz 118,5 milj.EUR

12.06.2014 09:23:00

AS Grindeks ziņo, ka aizvadītajā gadā koncerna apgrozījums bijis 118,5 milj. EUR, kas ir par 0,8 milj. EUR vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātes uzņēmuma akcionāriem, pērn bijusi 13,4 milj. EUR.

Pagājušajā gadā Grindeks saražoto produkciju eksportējis uz 59 pasaules valstīm kopumā par 112,4 milj. EUR, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2012.gadā.

Saskaņā ar IMS Health datiem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2013.gadā galvenie Grindeks gatavo zāļu formu tirgi, proti, NVS valstis, turpinājuši augt un attīstīties gan iepakojumu, gan naudas izteiksmē, lai gan Krievijas farmācijas tirgū bijis novērojams pieaugums tikai naudas izteiksmē. Krievijas kopējais tirgus apjoms pagājušajā gadā sasniedzis 16,1 miljrd.EUR. Straujš pieaugums aizvadītajā gadā bijis novērojams Kazahstānā, Baltkrievijā un Azerbaidžānā (+14%), šajās valstīs attīstības dinamika bijusi vienāda gan komerciālajā (aptieku), gan slimnīcu segmentā, savukārt Krievijā lielākā izaugsme bijusi tieši komerciālajā un valsts kompensējamo zāļu segmentā.

Turpinot iepriekšējos gados uzsākto, lai sasniegtu piemērotāko risinājumu ikvienam pacientu lokam, Grindeks 2014.gadā iecerējis pilnveidot savu darbības modeli, kas iepriekš bijis vērsts galvenokārt uz visvairāk pārdotajiem produktiem, un aizvien vairāk koncentrēt uzmanību uz plašāku produktu un pakalpojumu klāstu. Ņemot vērā uzņēmuma plašo pārstāvniecības tīklu, turpmākais darbības modelis turpmāk būs pielāgots katra reģiona specifiskajām vajadzībām. Tāpat arī, lai uzlabotu Grindeks darbības efektivitāti, uzņēmumā šogad paredzēts veikt strukturālas pārmaiņas, kuru galvenais mērķis ir padarīt uzņēmuma darbību elastīgāku, spējīgāku operatīvāk reaģēt uz tirgus izmaiņām un kļūt konkurētspējīgākam.

2014.gadā Grindeks paredzējis turpināt produktu klāsta paplašināšanu galvenajās terapeitiskajās grupās – sirds un asinsvadu medikamenti, pretvēža zāles un centrālo nervu sistēmu ietekmējoši medikamenti.

Pārskata periodā Grindeks koncernu veidojis AS Grindeks ar četriem meitas uzņēmumiem: AS Tallinas Farmācijas rūpnīca, AS Kalceks, SIA Namu Apsaimniekošanas projekti un SIA Grindeks Rus.