ELKO Grupas apgrozījums pērn samazinājies par 11,74%

18.06.2014 10:32:00

AS ELKO Grupa apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2012.gadu, samazinājies par 11,74%, nokrītoties līdz 640,531 milj.EUR. Kā iesniegtajā vadības ziņojumā norāda AS ELKO Grupa vadība, apgrozījuma samazinājums galvenokārt saistīts ar izmaiņām uzņēmuma partneru darbības jomā un IT tirgus tendencēm, kad ražotāji pakāpeniski pārorientēja savu darbību uz viedtālruņu tehnoloģijām un citiem mobilo tehnoloģiju risinājumiem, kā arī ekonomiskās izaugsmes samazinājumu reģionos, kuros uzņēmums veic darbību. 2013.gadu uzņēmums noslēdzis ar 4,213 milj.EUR peļņu.

Šogad AS ELKO Grupa prognozē 10% apgrozījuma pieaugumu

2013.gadā AS ELKO Grupa no AS SEB banka un AS Nordea Bank Finland Plc piesaistījusi papildu finansējumu, kas sasniedzis 90 milj.USD, kā arī 500 milj.RUB no OJSC Promsvyazbank Cyprus Branch. Piesaistītos līdzekļus uzņēmums paredzējis izmantot apgrozāmā kapitāla finansēšanai.

Pagājušajā gadā AS ELKO Grupa izveidojusi jaunu meitas uzņēmumu ELKO Kazahstan LLP., kura pamatdarbība saistīta ar viedtālruņu, portatīvo datoru un citu IT produktu vairumtirdzniecību Kazahstānas reģionā. Tāpat arī 2013.gadā uzņēmumam izdevies noslēgt vairākus nozīmīgus sadarbības līgumus par tiesībām izplatīt tādu firmu, kā Dell, Kingston, McAfee, MSI u.c. produkciju dažādu valstu tirgos, tostarp Baltijā, Rumānijā, Krievijā, Ukrainā un citviet.

AS ELKO Grupa reģistrēta 1993.gadā. Patlaban AS ELKO Grupa koncernā ietilpst SIA ELKO Latvija, ELKO Kaunas UAB, ELKO Eesti AS, ELKOTech Romania SRL, WESTech spol. S r.o., ELKOTEX d.o.o., ELKO Trading Switzerland A.G., Elko Marketing Ltd., ELKO Mobile Ltd., ELKO Kazahstan LPP. Meitas uzņēmumam Elko Marketing Ltd pieder arī 100% kapitāldaļas meitas uzņēmumā Alma Ltd.