Trešā daļa no visām dzemdībām valstī pērn pieņemtas Rīgas Dzemdību namā

19.06.2014 08:52:00

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas Dzemdību nams ziņo, ka 2013.gadā iestādē pieņemtas 6 633 dzemdības, kas ir 33% no visām dzemdībām valstī aizvadītajā gadā. Dzemdību nama vadība skaidro, ka, pateicoties investīcijām medicīnas tehnoloģiju jomā un augsti kvalificētajam personālam, iestādes kvalitātes rādītāji ir augstāki nekā valstī vidēji.

Pagājušajā gadā Dzemdību nama apgrozījums palielinājies līdz 6,073 milj.EUR, kas salīdzinājumā ar 2012.gadu ir kāpums par 11,08%. 19,76% no kopējā neto apgrozījuma pagājušajā gadā veidojuši maksas pakalpojumi. Salīdzinot ar aizpagājušo gadu, pērn Dzemdību nama zaudējumi samazinājušies teju piecas reizes, pēc nodokļu nomaksas tie sarukuši līdz 163,227 tūkst.EUR.

2013.gadā Dzemdību namā pabeigts ERAF projekta Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras pilnveidošanas projekta otrais posms, kura ietvaros atvērtas 18 jaunas pēcdzemdību aprūpes palātas, kas vērstas uz pacientiem draudzīgas un drošas vides izveidošanu, tāpat arī Dzemdību nams par saviem līdzekļiem gada otrajā pusē iegādājies augstākās klases ultrasonogrāfijas aprīkojumu. Iesniegtajā vadības ziņojumā arī teikts, ka gada nogalē atbrīvots vecais korpuss un Dzemdību nama Ambulatoriskās nodaļas konsultatīvās un dienas stacionāra telpas apvienotas vienkopus jaunā korpusa 2.stāvā, izveidojot pacientiem ērtāku ambulatoro pakalpojumu saņemšanu.