Tavex līdz ar eiro ieviešanu sācis domāt par darbinieku skaita samazināšanu

19.06.2014 10:20:00

SIA Tavex ziņo, ka pagājušajā gadā tā piecas klientu apkalpošanas filiāles Rīgā apkalpojušas aptuveni 650 tūkstošus klientu un skaidrā naudā veikto valūtas maiņu darījumu kopējais apjoms pārsniedzis 412 milj.EUR, kas ir aptuveni 20% no to uzņēmumu apgrozījuma, kas strādā ar Latvijas Bankas izsniegtajām licencēm ārvalstu valūtu skaidras naudas pirkšanas un pārdošanas tirgū.

Pagājušajā gadā SIA Tavex apgrozījums palielinājies par 45,75%, sasniedzot 17,452 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 210,983 tūkst.EUR, kas ir par nepilniem 70% mazāk nekā gadu iepriekš. Peļņas kritumu SIA Tavex vadība skaidro ar konkurences pieaugumu uzņēmuma darbības nozarē un pārdotās produkcijas ražošanas izmaksu pieaugumu.

Ņemot vērā, ka valūtas maiņas darījumi ar eiro valūtu vienmēr bijuši ievērojama daļa no SIA Tavex apgrozījuma, līdz ar eiro ieviešanu Latvijā uzņēmums paredz apgrozījuma un peļņas samazinājumu, kā arī apsver nepieciešamību darbinieku štata samazinājumam, savukārt, lai piesaistītu jaunus klientus, 2014.gadā uzņēmums par svarīgu mērķi izvirzījis darījumu skaita palielināšanu darījumiem ar investīciju zeltu un sudrabu. Tāpat arī uzņēmuma plānos ietilpst mērķis palielināt kolekcionēšanas zelta un sudraba monētu klāstu.

SIA Tavex pamatdarbība saistīta ar valūtas maiņu un investīciju zelta pirkšanu un pārdošanu, kā arī zelta izstrādājumu iepirkšanu Latvijā. Uzņēmums reģistrēts 2002.gadā un pieder igauņu Tavid.