AS Grindeks padomi atstājis Uldis Osis

20.06.2014 09:21:00

Klientu Portfelis ziņo, ka ceturtdien, 19.jūnijā, AS Grindeks padomi atstājis tās līdzšinējais loceklis Uldis Osis, līdz ar to uzņēmuma padome darbu turpina četru amatpersonu sastāvā: padomes priekšsēdētāja amatu ieņem Kirovs Lipmans, padomes priekšsēdētāja vietnieces Anna Lipmane, bet padomes locekļu pienākumus pilda Jānis Naglis un Arkādijs Vertkins (Arkadiy Vertkin).

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka Uldis Osis ar AS Grindeks padomi bijis saistīts vairāk nekā desmit gadus, savukārt patlaban, pēc aiziešanas no farmācijas uzņēmuma padomes, U. Osis turpina būt vairāku uzņēmumu kapitāldaļu turētājs, kā arī ieņemt amatus gan partijā Latvijas attīstībai, gan arī AS Latvijas Jūras medicīnas centrs, AS Enerģētika un ūdens transports u.c. uzņēmumos.

Aizvadītajā gadā Grindeks koncerna apgrozījums bijis 118,5 milj. EUR, kas ir par 0,8 milj. EUR vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt neto peļņa, kas attiecināma uz mātes uzņēmuma akcionāriem, - 13,4 milj. EUR.

Pagājušajā gadā Grindeks saražoto produkciju eksportējis uz 59 pasaules valstīm kopumā par 112,4 milj. EUR, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2012.gadā.