Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, arī pērn Uralchem Trading lielākais apgrozījums Latvijā

30.06.2014 09:18:00

Minerālmēslu vairumtirgotājs SIA Uralchem Trading savā iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka pērn tā apgrozījums sarucis par 7,76%, samazinoties līdz 1,123 miljardiem EUR. Vēl ievērojamāk nekā apgrozījums pagājušajā gadā samazinājusies SIA Uralchem Trading peļņa, kura pēc nodokļu nomaksas bijusi par 30,64% mazāka nekā 2012.gadā. Aizvadīto gadu apgrozījuma ziņā lielākais Latvijas uzņēmums noslēdzis ar 23,938 milj.EUR peļņu.

Jāpiebilst, ka, neraugoties uz apgrozījuma samazinājumu, arī pērn SIA Uralchem Trading spējis saglabāt 1.vietu Latvijas lielāko uzņēmumu sarakstā pēc apgrozījuma apjoma, aiz sevis atstājot tādus uzņēmumus, kā AS Latvenergo, AS ELKO GRUPA u.c.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka 2013.gadā SIA Uralchem Trading, kas ir Uralhim grupas sastāvdaļa, kas nodrošina grupā ražoto slāpekļa, fosfāta un komplekso minerālmēslu tirdzniecību, pārdevusi 3,977 milj.t minerālmēslu. Uzņēmuma lielākie noieta tirgi ir Eiropas Savienība un Latīņamerika.

Lursoft esošā informācija rāda, ka šogad SIA Uralchem Trading atzīmē savu piecu gadu darbības jubileju, uzņēmums reģistrēts 2009.gada 15.aprīlī un pieder kipriešu HAVENPORT INVESTMENTS LIMITED.