Euroskor Latvijā plāno paplašināt savu tirdzniecības tīklu

02.07.2014 09:11:00

Apavu mazumtirgotājs SIA Euroskor Latvijā ziņo, ka 2013.gadā uzņēmums lielu uzsvaru licis uz saimnieciskās darbības efektivitātes celšanu, kā rezultātā slēgti 2 nerentabli veikali un atvērti 2 jauni, no kuriem viens ir LLOYD veikals t/c Galerija Centrs, bet otrs – Euroskor veikals Madonā. Pērn arī uzņēmums turpinājis darbu pie internetveikala darbības attīstīšanas, kā rezultātā internetveikala apgrozījums, salīdzinot ar 2012.gadu, būtiski pieaudzis.

2013.gada beigās SIA Euroskor Latvijā tīklu veidojuši 35 veikali, no kuriem 22 bijuši Euroskor daudzzīmolu apavu veikali, bet 13 – viena zīmola veikali (ECCO, LLOYD, Tamaris, Clarks).

Neskatoties uz konkurences pieaugumu apavu mazumtirdzniecības nozarē, pagājušajā gadā SIA Euroskor Latvijā apgrozījums palielinājies par 3,76%, sasniedzot 9,690 milj.EUR. Neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, tirgotāja peļņa pērn sarukusi vairāk nekā četras reizes, samazinoties līdz 39,783 tūkst.EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā tirgotājs norāda, ka šogad tā attīstības stratēģija paredz mazumtirdzniecības tīkla paplašināšanu un esošo veikalu modernizācijas turpināšanu. Šogad noslēgts telpu nomas līgums par jauna Euroskor veikala atvēršanu Talsos, kā arī plānots atvērt jaunu Clarks apavu veikalu t/c Domina.

SIA Euroskor Latvijā reģistrēts 1991.gadā un pieder SIA AZ Holding. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA AZ Holding pieder arī SIA ECCO Baltic un SIA TĒRBATAS INVESTĪCIJAS.