Pērn Cesvaines Piena pārstrādāto izejvielu apjoms audzis par 6%

02.07.2014 10:30:00

Piena pārstrādes uzņēmums AS Cesvaines Piens ziņo, ka aizvadītajā gadā ražotnē pārstrādāto izejvielu apjoms audzis par 6%. Pērn uzņēmums galveno uzmanību veltījis siera ražošanai, īpašu uzmanību pievēršot tieši siera kvalitātei.

Salīdzinot ar 2012.gadu, kad AS Cesvaines Piens apgrozījusi 8,741 milj.EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 5,78%, sasniedzot 9,246 milj.EUR. Finanšu gadu piena pārstrādes uzņēmums noslēdzis ar 137,845 tūkst.EUR lieliem zaudējumiem.

Turpinot AS Cesvaines Piens ražotnes rekonstrukciju, aizvadītajā gadā telpu uzlabošanas un modernizēšanas darbos ieguldīti 469,55 tūkst.EUR. Kā skaidro uzņēmuma vadība, veiktie ieguldījumi un uzlabojumi ļauj maksimāli koncentrēt ražošanu, vienlaikus arī ietaupot finanšu līdzekļus.

Šogad AS Cesvaines Piens plāno palielināt kopējos ražošanas apjomus, tādejādi kāpinot arī pārdošanas apjomus un optimizējot izmaksas. Iesniegtajā ziņojumā norādīts, ka šogad paredzēts turpināt darbu pie jaunu produktu izstrādes, paplašinot patērētājiem piedāvāto sortimentu. Tāpat arī AS Cesvaines Piens paredzējis turpināt ieguldījumus ražotnes modernizācijā.