Rīgas kartes peļņa 2013.gadā augusi vairāk nekā 3 reizes

14.07.2014 10:32:00

Rīgas sabiedriskā transporta elektronisko norēķinu sistēmas uzstādītājs un apkalpotājs SIA Rīgas karte ziņo, ka 2013.gadā tas uzsācis maksas autostāvvietu teminālu uzlabošanu, dodot iespēju norēķināties par autostāvvietu izmantošanu ar bankas maksājumu kartēm un e-talona elektronisko maku.

Gada pārskatā arī norādīts, ka 2013.gadā SIA Rīgas karte turpinājusi attīstīt bezkontakta viedkartes kā daudzfunkcionālas viedkartes arī ārpus sabiedriskā transporta nozares robežām. Tā, piemēram, jau trešo gadu turpināta sadarbība ar Rīgas domes Labklājības departamentu, lai nodrošinātu bezmaksas ēdienu izdales un patversmes pakalpojumu maznodrošinātām personām uzskaites sistēmu, tāpat arī e-talona viedkartes izmantojuši skolēni Alūksnes, Dobeles, Saldus, Ādažu skolās kā identifikācijas kartes pusdienu saņemšanai skolas ēdnīcā.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pērn SIA Rīgas karte apgrozījums palielinājies par 17,05%, palielinoties līdz 15,187 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem augusi vairāk nekā 3 reizes, sasniedzot 2,149 milj.EUR.

Šogad SIA Rīgas karte vadība paredz sekmīgu elektronisko norēķinu sistēmas darbības turpināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā, Rīgas maksas autostāvvietu darbību ar plānotu elektroniskās naudas un SMS Maksājumu pieaugumu un elektroniskās norēķinu sistēmas darbību pasažieru vilcienos visā Latvijas teritorijā.

SIA Rīgas karte reģistrēta 2007.gadā, uzņēmuma daļas pieder RPSIA Rīgas satiksme (51%) un franču Affiliated Computer Services Solutions France S.A.S. (49%).