Caparol Baltica pērn palielinājis gan apgrozījumu, gan peļņu

15.07.2014 09:47:00

SIA Caparol Baltica ziņo, ka vispārējās ekonomiskās situācijas stabilizācija un atveseļošanās bijusi vērojama visu 2013.gadu. Tas bijis jūtams gan būvniecībā, gan privātpersonu ikdienas kosmētisko remontdarbu intensitātē.Uzņēmums norāda, ka patērētāju optimisms un situācijas stabilitāte uzlabojusi situāciju arī mazumtirdzniecībā. Būvniecības nozares attīstību sekmējuši arī Eiropas Savienības līdzfinansētie izglītības iestāžu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi, kā arī abu valstu – Latvijas un Igaunijas – valdību atbalstītā dzīvojamo ēku siltināšana.

Aizvadītajā gadā SIA Caparol Baltica neto apgrozījumu veidojuši 7,374 milj.EUR, kas ir par 18,32% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa palielinājusies vairāk nekā 3 reizes, sasniedzot 453,095 tūkst.EUR. Uzņēmums norāda, ka, salīdzinot ar 2012.gadu, pērn neto apgrozījums Latvijas tirgū audzis par 17,99%, savukārt Igaunijā par 19,19%.

SIA Caparol Baltica vadība norāda, ka 2013.gadu raksturo divas pretrunīgas tendences. No vienas puses patērētāju optimisms un pozitīvs nākotnes perspektīvu novērtējums, bet no otras – krīzes laika vēlme saņemt maksimāli zemu cenu par preci un pakalpojumu. Īpaši lielu spiedienu uz cenu uzņēmums izjutis valsts un pašvaldības finansētu objektu apkalpošanā.

Šogad SIA Caparol Baltica plāno apgrozījuma pieaugumu, taču tajā pašā laikā norāda, ka nav paredzams straujš bruto rentabilitātes pieaugums, jo plāni veikt Alpina zīmola un sortimenta nomaiņu, kā arī jaunu vairumtirdzniecības vietu izveide, radīs zaudējumus, kuri mazinās rentabilitāti.

SIA Caparol Baltica pamatdarbība saistīta ar krāsu, laku, siltumizolāciju sistēmu, industriālo grīdas segumu vairumtirdzniecību un paraugdarbnīcu un apmācību centru darbību. Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā.