Kādreizējais L&T pērn palielinājis peļņu par 7,75%

16.07.2014 08:43:00

Atkritumu apsaimniekošanas un telpu un teritoriju uzkopšanas pakalpojumu sniedzējs SIA Clean R, kas savulaik bijis zināms kā SIA L&T, ziņo, ka 2013.gadā uzņēmuma darbības apjomi saglabājušies iepriekšējā gada līmenī, taču cenu kritums negatīvi ietekmējis tā apgrozījumu un rentabilitāti. Pērn SIA Clean R apgrozījis 16,419 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem veidojusi 1,258 milj.EUR, kas ir par 7,75% vairāk nekā gadu iepriekš.

Gada pārskatā uzņēmums norāda, ka 2013.gadā tas atkritumu apsaimniekošanu uzsācis Koknesē, Vaboles pagastā un Zilupes novadā, kas kopumā savākto sadzīves atkritumu apjomu pērn palielinājis par 5992m3.

SIA Clean R gan atkritumu savākšanas, gan uzkopšanas nozarē kļuvusi par vienu no vadošajiem nozares uzņēmumiem un plāno turpināt iesākto izaugsmes tempu jaunu teritoriju apgūšanā konkursu rezultātā, kā arī paplašināt piedāvāto pakalpojumu un orientēties uz kompleksu uzkopšanas un atkritumu savākšanas piedāvājumu izstrādi klientiem. Uzņēmums norāda, ka š.g. maijā tas noslēdzis atkritumu savākšanas līgumu ar Daugavpils pašvaldību, kas nozīmē gan ievērojamu tirgus daļas pieaugumu Latvijā, gan savākto atkritumu apjoma pieaugumu par aptuveni 28 tūkst.t gadā.

2014.gada martā noslēdzies SIA L&T iegādes darījums, kā rezultātā par uzņēmuma īpašnieku, atpērkot daļas no Somijas kompānijas Lassila&Tikanoja, kļuvis SIA Bioinvest.