Poliurs šogad cer apgrozīt 7,2 milj.EUR

28.07.2014 11:19:00

SIA Poliurs savā pārskatā norāda, ka 2013.gads uzņēmumam vērtējams kā stabils. Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka, ņemot vērā, ka 2013.gadā netika realizēti tik apjomīgi siltumapgādes rekonstrukcijas projekti kā Kaļiņingradā 2012.gadā, uzņēmuma neto apgrozījums ir samazinājies par 41,22%, taču, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, tas ir pieaudzis. Aizvadītajā gadā lielāko neto apgrozījuma daļu jeb 43,50% veidojuši ieņēmumi no realizācijas Latvijā, savukārt ārpus Latvijas lielākais produkcijas noiets, t.i., 26,00% bijis Lietuvā. 2013. gadā SIA Poliurs apgrozījis 7,806 milj.EUR un guvis 785,667 tūkst.EUR peļņu.

SIA Poliurs vadība norāda, ka patlaban vērojama pieaugoša tendence gala pasūtītājiem inženierbūvju izbūvei un rekonstrukcijai konkursa kārtībā izvēlēties ģenerāluzņēmēju-būvnieku, kas savukārt izvēlas un ir atbildīgs par materiālu piegādēm. Tādejādi uzņēmumam aizvien ciešāka sadarbība veidojas ar tiešajiem darbu izpildītājiem būvuzņēmējiem, kas nodrošina labāku darba organizāciju un lielāku efektivitāti.

Runājot par nākotnes iecerēm, SIA Poliurs vadība norāda, ka uzņēmuma turpmākās attīstības plāns paredz savas tirgus nišas noturēšanu esošajos tirgos, kā arī iespēju robežās jaunu tirgu apgūšanu. Šogad uzņēmums paredzējis strādāt ar 7,200 milj.EUR apgrozījumu.

SIA Poliurs pamatvirziens saistīts ar rūpnieciski izolētu cauruļu un savienotājmezglu ražošanu bezkanāla un virszemes siltumtrasēm, to projektēšanu un montāžu, kā arī polimēru materiālu cauruļu un profila izstrādājumu ražošanu. Uzņēmums reģistrēts 1995.gadā.