Valmieras stikla šķiedrai reģistrēta jauna komercķīla

14.08.2014 10:29:00
Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar AS Valmieras stikla šķiedra reģistrēta jauna komercķīla 2,38 milj. EUR apmērā. Ķīlas ņēmējs ir AS Swedbank. Par labu bankai uzņēmums ieķīlājis stikla šķiedra filcu ražošanas līniju.

Gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka pērn pilnībā noslēdzoties iepirkuma darījumam, AS Valmieras stikla šķiedra kļuvusi par mātes uzņēmumu Valmieras Glass UK Ltd, kas ražo stikla šķiedras produktus avio industrijai, termoizolācijai un arhitektūrai. Iegādātajam uzņēmumam ir vairāk nekā 80 gadu pieredze stikla šķiedras tekstilpārstrādē. 

Pērn AS Valmieras stikla šķiedra sasniegusi augstāko neto apgrozījumu uzņēmuma pastāvēšanas laikā. Pērn uzņēmums apgrozījis 84,7 milj. EUR, kas ir pieaugums par 19% pret 2012. gadu. Tīrā peļņa savukārt palielinājusies par 30%, sasniedzot 5,02 milj. EUR.

AS Valmieras stikla šķiedra saražotā produkcija tiek eksportēta uz 37 pasaules valstīm, eksporta apjomiem sasniedzot 96%. Galvenie eksporta tirgi ir Eiropas Savienības valstis (71%), Ziemeļamerika un Krievija.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka AS Valmieras stikla šķiedra reģistrēta 1991. gadā, vidējais darbinieku skaits pērn bijis 931. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir stikla šķiedras un tās produktu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana.