Rīgas Centrāltirgus īpašumu rekonstrukcijā un renovācijā šogad ieguldīs vismaz 650 tūkst.EUR

14.08.2014 09:29:00

Rīgas pašvaldības AS Rīgas Centrāltirgus pagājušo gadu aizvadījusi veiksmīgi, pērno gadu noslēdzot ar peļņu, kuru paredzēts atstāt uzņēmuma rīcībā un ieguldīt kanālmalas rekonstrukcijas projektā. Gada pārskatā pieejamā informācija rāda, ka 2013.gadā AS Rīgas Centrāltirgus apgrozījusi 7,001 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 156,501 tūkst.EUR.

Aizvadītajā gadā AS Rīgas Centrāltirgus realizējusi vairākus būtiskus rekonstrukcijas projektus apsaimniekošanā esošajos projektos. Tā, piemēram, zivju paviljonā demontēti vecie un izbūvēti septiņi jauni zivju baseini ar tirdzniecības vitrīnām, tāpat arī Zivju paviljons ticis pie jauna mazgātuvju bloka, savukārt Gaļas paviljonā izbūvēta ratu mazgātuve un rekonstruēts kanalizācijas sistēmas atzars.

Pagājušajā gadā AS Rīgas Centrāltirgus aktīvi strādājusi pie Centrāltirgus popularizēšanas, veiksmīgi aizsākot TV kulinārijas raidījumu Garšīgi dzīvojam, kas tiks turpināts arī 2014.gadā, tāpat arī pateicoties ārvalstu tūristu pozitīvajām atsauksmēm viens no lielākajiem tūrisma portāliem pasaulē Tripadvisor 2013.gadā Rīgas Centrāltirgum piešķīris 4,5 zvaigžņu ekselences sertifikātu.

Šogad uzņēmuma plānos ietilpst darbs pie svarīgu infrastruktūras objektu rekonstrukcijas un renovācijas projektiem. Kopumā no sava budžeta īpašuma rekonstrukcijai un renovācijai 2014.gadā AS Rīgas Centrāltirgus paredzējusi ieguldīt vismaz 650,000 tūkst.EUR lielas investīcijas.

Uzņēmuma pārvaldīšanā un apsaimniekošanā ir Centrāltirgus, Vidzemes tirgus, Rūpniecības preču tirgus un Āgenskalna tirgus teritorijas un tur esošās ēkas un būves.