Arčers pērn sasniedzis iepriekš prognozēto apgrozījumu un peļņu

14.08.2014 11:31:00

SIA Arčers, kura pamatdarbība saistīta ar būvniecību un stiklotu būvkonstrukciju ražošanu, 2013.gadā sasniedzis iepriekš prognozēto apgrozījuma un peļņas līmeni.

Aizvadītajā gadā SIA Arčers veicis vairākus nozīmīgus, liela apjoma celtniecības darbus, kuri tika realizēti, piesaistot gan ES fondu, gan arī valsts un pašvaldību finansējumu. Par spīti krasi pieaugošajai konkurencei būvniecības nozarē, arī 2013.gadā uzņēmums sekmīgi piedalījies vairākos nozīmīgos publiskajos būvniecības darbu pasūtījumu konkursos gan Latvijā, gan ārvalstīs. Pērn SIA Arčers apgrozījums palielinājies par 3,23%, sasniedzot 50,530 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 4,431 milj.EUR. Salīdzinot ar 2012.gadu pērn SIA Arčers neto apgrozījums ārvalstīs pieaudzis par 3,84 milj.EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA Arčers īpaši uzsver, ka uzņēmumspagājušajā gadā ieguvis galvenās balvas vairākās nominācijās prestižajā profesionālajā konkursā Gada būvinženieris Latvijā 2013 un Gada labākā būve Latvijā 2013.

Turpmākajos gados SIA Arčers plāno veikt investīcijas zinātniskās pētniecības projektos ar mērķi radīt sev piederošu intelektuālo īpašumu.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA Arčers savu darbību uzsācis 1992.gadā. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Armands Garkāns un Kaspars Garkanis.