Pērn SIA Aviatest 2,8 reizes palielinājis peļņu

15.08.2014 08:42:00
Aviācijas tehnikas konstrukcijas elementu izmēģinājumu uzņēmums SIA Aviatest pērn apgrozījis 8,031 milj. EUR, kas ir par 41,6% vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā. SIA Aviatest peļņa aizvadītajā gadā palielinājusies 2,8 reizes, pieaugot no 854,787 tūkst. EUR 2012. gadā līdz 2,377 milj. EUR pērn.

Aviatest vadības ziņojumā teikts, ka pērn atbilstoši ES programmai Nicetrip tik veikts darbu komplekss, kas saistīts ar helikopteru nesošo konstrukciju pārvaldes sistēmas izstrādi, turklāt, laboratorijā organizēts jauns darbības virziens – kopā ar vietējiem un ārvalstu speciālistiem tika uzprojektēts un izgatavots sarežģīts, mūsdienīgs stends helikopteru reduktoru izmēģinājumiem. Bez tam, attīstot šo virzienu, uzprojektēti arī pāris attiecīgi nelieli stendi atsevišķu helikopteru, mezglu un agregātu izmēģinājumiem. 

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka vairākums SIA Aviatest kapitāldaļu (99,65%) pieder zinātniskās ražošanas apvienībai LNK. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Aleksandrs Sorokins un valdes locekļi ir Kristina Soskoveca, Aleksejs Nasibullins un Farits Nasibullins. SIA Aviatest reģistrēts 1991. gadā un pērn nodrošinājis 62 darbavietas.