SIA Akselss reģistrētas komercķīlas ar kopējo vērtību 2,8 milj. EUR

21.08.2014 11:24:00
Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka naftas produktu tirdzniecības uzņēmumam SIA Akselss reģistrētas divas jauns komercķīlas ar kopējo vērtību 2,794 milj. EUR. Par labu AS Swedbank uzņēmums ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus, prasījuma tiesības, vērtspapīrus un obligācijas.

Akselss vadības ziņojumā publicētā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā uzņēmums ievērojami uzlaboja savus finansiālos rādītājus. Neto apgrozījums salīdzinot ar 2012. gadu pērn pieaudzis divas reizes un sastādīja 167,653 milj. EUR. Gadu uzņēmums noslēdza ar trīskāršu peļņas pieaugumu. Pērn peļņa bija 5,135 milj. EUR.

SIA Akselss vadība norāda, ka pērn uzņēmums nodarbojies ar degvielas mazumtirdzniecību tai piederošajās septiņās automātiskajās degvielas uzpildes stacijās un astoņās pilna servisa stacijās. Pārskata gadā darbību uzsāka jauna degvielas uzpildes stacija Jēkabpilī un Vecpiebalgā, tika uzstādīti jauni gāzes uzpildes moduļi DUS Pļaviņas un DUS Granīta.

2014. gadā uzņēmuma vadība plāno trīs pilna servisa stacijās uzstādīt gāzes uzpildes moduļus, kā arī uzcelt jaunu automātisko degvielas uzpildes staciju un pilnā servisa degvielas uzpildes staciju Rīgā.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA Akselss ir reģistrēts 1994. gadā. Uzņēmuma valdes locekļa amatu ieņem Lietuvas pilsonis Arturas Prokarenka. SIA Akselss kapitāldaļas pieder Lietuvā reģistrētiem uzņēmumiem Luktarna UAB (74%), Joruna UAB (10%), Frater UAB (10%) un 6% kapitāldāļu pieder Lietuvas pilsonim Remigijus Grigaliunas. 

Pērn SIA Akselss nodrošinājis 84 darbavietas. Uzņēmums iekļauts laikraksta Dienas Bizness un Lursoft veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.